Portfolio

DMC (SPUIKWARTIER, OCC), Nederlands Danstheater, Residentie Orkest

In opdracht van het Dans- en Muziekcentrum Den Haag (DMC) en haar partners het Residentie Orkest (RO) en het Nederlands Dans Theater (NDT) adviseert en begeleidt MHP de herinrichting van alle ICT.

In het gebied tussen het Spui, Turfmarkt, verlengde Nieuwe Haven en de Schedeldoekshaven komt een nieuw cultuur- en onderwijscomplex. Het nieuwe Spuikwartier moet het culturele hart van Den Haag worden.

MHP is gevraagd de sterk verouderde ICT voor te bereiden op de interim-periode die gaat komen tijdens de bouwperiode. Naast de diverse aanbestedingen op hard- en software adviseert MHP ook in een vernieuwde vorm van beheer.

Het nieuwe complex gaat onderdak bieden aan het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater, Dans- en Muziekcentrum Den Haag en het Koninklijk Conservatorium. Voor de bouw dienen vermoedelijk zowel de Philipszaal als het Lucent Danstheater gesloopt te worden. Omdat de bouw in fases zal aanvangen worden het DMC, RO en NDT tijdelijk op verschillende locaties ondergebracht. Omdat de ICT, inclusief telefonie, een gezamenlijk gebruik is liggen hier de nodige uitdagingen op beheer, netwerkpaden, et cetera.

Deel dit berichtTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail to someone
Leave a Reply